IFK Göteborgs skandal på Börsen

I tisdags bjöd Göteborgs stad in till middag, underhållning och utdelning av minnespriser till stadens alla svenska mästare under 2007. Som vinnare av Elitserien med Ullevi Tennisklubb var jag självklart där i sällskap med majoriteten av laget på Göteborgs stads representationsvåning på Börsen.

Efter en en halvtimmes mingel och fotografering tog middagen vid. Inget märkvärdigt förvisso, men ändå uppskattat och välsmakande. Leif "Loket" Olsson hade fått i uppdrag att vara konfrencier, en syssla han tycktes trivas utomordentligt med nu när uppdragen i rampljuset tycks bli allt färre.

Efter middagen var det tänkt att försammlingen i skulle inta efterrätten samtidigt som ett liveband uppträdde varpå presentationen av alla pristagare skulle ske. Det var inget som passade IFK Göteborg som såg uppenbart stressade ut i sina klanderfria club-blazers. Tydligen var det fotboll på TV, Barcelona mot Manchester United. Med motiveringen att de eventuellt kan tänkas ställas mot någon av de två lagen i Champions League förutsatt att det kvalar in (högst osannolikt), fick IFK igenom att få deras pris före alla andra för att åka hem och se på matchen.

Arrangörerna ställde upp på IFK önskan och ändrade planerna. IFK-spelarna fick sitt pris och pyste iväg utan att hedra alla andra SM-vinnare. SKANDAL!

Meningen med en kväll av det här slaget är att alla, oavsett om man vunnit en av Europas sämsta nationella fotbollsserier (allsvenskan), SM i undervattensfotografering (!), bordtennis för rörelsehindrade, har gjort en stor prestation och ska hedras tillbörligt.

IFK Göteborg tyckte att de stod över alla andra till den grad att en fotbollsmatch på TV var viktigare. IFK-spelarna hade som jag såg det två alternativ: 1) Inte komma alls. 2) Spela en matchen och ta ett uppehåll i ett av deras timmeslånga café-besök för att se matchen.

Ibland krävs det så lite för att göra någon lycklig. Kunde inte IFK-spelarna offra en timme en kväll för att hedra Grunden Boys tjejer som vunnit SM i inomhusfotboll för förståndshandikappade... tydligen inte...jag tappade all respekt för de IFK- spelare som dök upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0